De 6 Uren van Kortrijk is de laatste, maar ook een van de belangrijkste afspraken op de kalender van Didier Duquesne. Het is immers de thuisrally van hoofdsponsor Konvert. De piloot uit Aalbeke die de editie van 2014 won, is met de Ford Fiesta WRC ook dit jaar een van de favorieten voor de eindzege. 

“Deze namiddag gaan we nog een laatste test doen met de Ford Fiesta WRC maar het vertrouwen is groot. We reden dit jaar al drie wedstrijden met een Fiesta en ik heb een goed gevoel in de wagen,” opent de zuivelhandelaar. “Ik heb vertrouwen maar ik weet dat de concurrentie stevig is, Andy Lefevere lijkt mij de te kloppen man…”

Vorig jaar reed Didier Duquesne hier in Kortrijk ook met deze Ford Fiesta WRC. Door een kleine schuiver ontsnapte hem toen de eindoverwinning.

VAS
KAMV

“Die proef in Moeskroen is heel leuk, maar er is meer te verliezen dan te winnen, en ik kan het weten,” lacht Didier. “Vorig jaar hebben we de laatste proeven ons eens rechtgezet en het potentieel van deze wagen ten volle benut. Dit samen met de ervaring van het afgelopen seizoen geeft me vertrouwen. Ik denk dat we er wel klaar voor zijn.”

 “Voor Konvert is het natuurlijk een eer om met Didier Duquesne een ex-wannaar van deze rally in ons team te hebben,” bevestigt Konvert. “Kortrijk is de thuisbasis van Konvert en voor ons is het belangrijk om op dit evenement niet te ontbreken.”

 De Ford Fiesta WRC van Didier Duquesne en François Geerlandt kreeg startnummer 1 mee.

RT1
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X