Didier Spillebeen in actie op de Lavano-site in 2016

Dit weekend start Didier in de 6u van Kortrijk, met Guy Cnudde aan zijn zijde. Missie is om de eindmeet te halen en een mooie ereplaats te bemachtigen, maar bovenal om te genieten en te laten genieten!

“Ik zie er naar uit om te starten in de 6u van Kortrijk”, steekt Didier van wal. “De organisatie is top, de sfeer is super en hoewel dit ‘slechts’ een provinciale wedstrijd is, is de opkomst steeds fenomenaal. Zowel door rijders en co-rijders, als door het publiek. Dat de inkom gratis is zal daar zeker mee te maken hebben. Co van dienst is Guy Cnudde, dit voor het 5de jaar op rij hier in Kortrijk. Met zijn ervaring als co ben ik helemaal op mijn gemak en hoef ik enkel aan de weg en de auto te denken.”

“Zaterdagavond beginnen we met een show-KP op de Lavano-site, waar we 3 en half rondjes afwerken. Van op de publiekszone zijn de wagens meerdere malen te zien. Graag maak ik iedereen warm om te komen kijken. Spektakel en ambiance verzekerd! Op zondag wachten dan nog 4 KP’s om 3 maal afgereden te worden. Na de Hemicuda was de Beemer nog in topconditie. Na een kleine check-up, nieuwe banden en startnummer 59 op de deuren zijn we er klaar voor. De oorzaak van het hogere startnummer is te vinden bij de vele topwagens en dito piloten die zullen starten.”

RT1
BRC

Nieuw dit jaar in de 6 Uren van Kortrijk is de spektakelbeker. Is deze beker een doel op zich?

“Zeker niet,” aldus Didier. “Het doet natuurlijk enorm deugd om te horen dat men je rijstijl waardeert. Dat ga ik niet ontkennen. Zelf plezier beleven en als het even kan het publiek laten meegenieten is ons doel. Trouwens wanneer je er de deelnemerslijst op nakijkt, vind je wel meerdere piloten die aanspraak maken op deze beker.”

RallyTime animated
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X