Dams en Sterken in de Short Rally van Kasterlee

Na 15 jaren haalde Erik Dams dit jaar zijn rallypak van onder het stof. Zo stond hij begin dit jaar, samen met neef Steve Dams, aan de start van het criterium in de Rally van Haspengouw. Het seizoen afsluiten doet hij in dezelfde regio met zijn thuisrally, de Rally van Zuid-Limburg.

Tijdens zijn afwezigheid op de rallyscene was Erik druk met de preparatie van een Toyota Celica RA40 (1981). “Een jaar werk,” dachten we. “Het project werd zwaar onderschat. Het zijn een paar jaren meer geworden met heel veel R&D”.

Afgelopen jaar sloeg Erik de handen in elkaar met Dirk Ceyssens, toch wel één van de Limburgse Toyota-mannen in hart en nieren. Nadat Dirk terug in het bezit kwam van ‘zijn’ Toyota Corolla GT AE86 werd besloten om “De Max Racing” hiermee van start te laten gaan in Haspengouw.

RT1
BRC

En zo kon Erik, na een lange afwezigheid, voor de eerste keer van een achterwiel aangedreven wagen proeven. Ook in de Short Rally van Kasterlee werd er gestart. Hier nam Yannic Sterken de nota’s voor zijn rekening. Door technische problemen verloor het duo 7 minuten. Toen deze van de baan waren, reed het duo mee bovenaan in hun klasse. Ze waren alvast in Kasterlee alvast bij de smaakmakers.

Aanstaande zondag start het duo Dams-Dams in het natte Zuid-Limburg, hun thuiswedstrijd, met het nummer 43 op de deuren. Ook hier hopen ze het publiek te vermaken met het nodige schuifwerk.

Daarna gaat het richting 2018. De plannen beginnen stilaan vorm te krijgen. Zo zal je het team in Haspengouw aan het werk zien met de gehuurde BMW Compact M3 van 4CC Solutions.

RT2
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X