Foto Ronnie Bullens

Na hun snelle opgave in de Sezoenrally was Rallyteam Croes er op gebrand om een mooie prestatie neer te zetten in het Critérium Jean-Louis Dumont. Vorig jaar behaalde het team in Waremme een mooi resultaat. De verwachtingen waren dit jaar dan ook best hoog. Wim Croes vertelt ons hoe het weekend verlopen is…

Na de snelle opgave in de Sezoensrally, waarbij we onze versnellingsbak beschadigde, gingen we opzoek naar revanche in Waremme. Voor deze moeilijke wedstrijd werd ik genavigeerd door Ives Paternotte. Hij had een zwaar ongeval achter de rug in Rallye Claude Desoil en zo ging hij weer opzoek naar het nodige vertrouwen om in het rechterzitje te kruipen.

Na ons goede resultaat van vorig jaar, toen nog met de Corsa, waren de verwachtingen best hoog. Een zeer, misschien wel te voorzichtige start, zorgde evenwel voor een mentale boost. Het tempo werd steeds meer omhoog gekrikt en dit leidde tot enkele goede resultaten. Op de tweede proef waren we zelfs een minuut sneller de 3de boucles! Met een knappe 18de tijd van de 73 deelnemers in divisie 1-2-3 op de voorlaatste proef van de dag, hadden we dus ook de waarde van onze Twingo R1 bewezen. Resultaat van de dag: 24ste van de 73 gestarte deelnemers en 5de van de 20 in onze klasse!

RallyTime animated
RT2

Wij blikken terug op een zeer geslaagde rally en willen daarbij ook enkele mensen bedanken! Voorop Ives Paternotte, die ondanks zijn ongeval, een topprestatie leverde! Het serviceteam dat in goede handen was van Ben Croes en uiteraard Carrosserie Vandevelde en Eddy Spelmans voor het herstellen van onze wagen. Zonder deze mensen hun inspanningen stonden we immers niet aan de start.

Op naar de volgende wedstrijd, de Rally van Zuid-Limburg, of misschien toch nog een eentje tussendoor?

Rallyteam Croes

RallyTime animated
RT1
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
X