De ConXion Omloop van Vlaanderen liep op de slechtst mogelijk wijze af voor Robin Maes. De BMW M3 kreeg op vrijdagavond af te rekenen met een afgebroken versnellingspook, om dezelfde reden verdwenen Robin en Joke op zaterdag uit de koers.

“Vrijdagavond begon heel goed,” vertelt Robin. “Na de eerste ronde stonden we tweede op amper 12 seconden van Lietaer, maar bij de tweede doortocht op Passendale brak de versnellingspook af… Gelukkig kon ik de wagen in derde krijgen en heb ik zo de 2 resterende proeven afgewerkt.”

Het serviceteam heeft dan proberen de wagen te herstellen, maar dit duurde iets langer dan voorzien. Hierdoor werd te laat ingeklokt en Robin en Joke werden uit koers genomen…

BRC
RT2

“Het is een mechanische sport en zoiets kan gebeuren… Maar we blijven optimistisch! De volgende wedstrijd is de East Belgian Rally, één van mijn favorieten. We gaan in de East Belgian en de Condroz keihard aanvallen, de titel is en blijft mijn ambitie! In de proeven die we reden waren we bijna een seconde per kilometer sneller dan de Ascona van Prinzie, ik blijf er 100% in geloven. Maar als het niet zou lukken zal ik wel de eerste zijn om Stefaan en Sharon proficiat te wensen.”

VAS
BRC
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X