Na een succesvolle editie in 2016 kijkt Autostal Groeninghe met een groots enthousiasme uit naar de 25ste editie van de “6 uren van Kortrijk”, de afsluiter van de Belgische rallykalender. De organisatie belooft een absolute feesteditie waarbij we trouw blijven aan onze succesformule, een bruisende sfeer in de Kortrijkse binnenstad, een fantastisch parcours en een sportieve strijd op het scherp van snee. Als opwarmertje presenteren we u graag onze indrukwekkende affiche!

Vorig jaar sloten we onze 24ste editie af op een roze wolk. We hadden er een fantastische editie op zitten dankzij een swingend optreden van 2Empress en een zinderend sportief slot met Vincent Verschueren die uiteindelijk aan het langste eind trok op een fors hertekend parcours. Dit jaar houden we vast aan de beproefde formule, maar het mag overal wel net ietsje meer zijn. We worden niet elk jaar 25! Een laurierkransje rond ons logo is dus op zijn plaats.

Affiche vat alles samen

Voor deze 25ste editie hebben we gezorgd dat de affiche naast een sterk beeld ook een mooi verhaal vertelt. “Toen we begonnen te denken over de locatie hadden we enkele locaties in het achterhoofd, maar uiteindelijk lag de oplossing voor de hand. Als Autostal Groeninghe voelden we ons bijna verplicht om uit te pakken met een beeld van aan het Groeninghemonument, een iconische plaats”, vertelt voorzitter Jean-Claude Castelein. Er is ook niet lang getwijfeld over de wagen die er op moest. “We hebben vier edities in de 2.0-versie achter de rug en Vincent Verschueren pakte drie keer winst, een keertje bij de historics en twee keer bij de moderne wagens. Het idee kwam vanzelf om de Zaniboo Skoda Fabia R5 op het voorplan te zetten. En met een beetje geluk siert straks de Belgische kampioen op onze affiche. Dat zou mooi meegenomen zijn”, aldus Sandro Delaere, woordvoerder.

RallyTime animated
RT2

Feesteditie

Veel willen we nog niet kwijt over de komende feesteditie. Het parcours blijft na de gesmaakte editie van 2016 nagenoeg ongewijzigd al maakt een geliefd stukje bij rijders en toeschouwers zijn herintrede. Het aantal wedstrijdkilometers zal boven de honderd uitkomen. Ook de regroup op zondag in Zwevegem blijft op het programma.

Op zaterdagavond pakken we, zoals de traditie het stilaan wil, uit met een spetterend optreden in onze grote tent. Dat zal, evenals de rest van het gebeuren, gratis zijn. De klassementsproeven, servicezone, de tent zijn vrij toegankelijk. Dat blijven we doen om het evenement zo laagdrempelig mogelijk te houden en iedereen te laten kennis maken met de rallysport.

Meer nieuws volgt later via de geijkte kanalen.

Dankwoord

Autostal Groeninghe wenst nu al een aantal mensen te danken. Onze dank gaat uit naar alle partners: dat zijn onze hoofdsponsors (Group Ghistelinck , Konvert, Drukkerij Feys, Kocon en FFF Printing), de stadsbesturen van Kortrijk, Zwevegem, Menen en Moeskroen, de betrokken politiezones en uiteraard alle andere hulpverleningsdiensten zoals het RED-Medical Team, Rode Kruis en brandweerzone Fluvia.

 

RT2
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X