Afgelopen weekend stonden Limburger Stefan Sijbers en West-Vlaming Axel Vandroemme voor het eerst samen aan de start. Met nummer 211 op de deuren van de groene Ford Fiesta XR2i namen ze deel aan de TBR Rallysprint. Het werd een geslaagd weekend dat later misschien wel een vervolg krijgt.

“Een fantastisch weekend. Zo kan ik de TBR Rallysprint het best omschrijven,” vertelt Axel Vandroemme. “Het begon nochtans stressy. ’s Morgens bij het verlaten van het gesloten wagenpark bleek namelijk dat er een scheur in de benzineleiding zat. Daarna maakten we een schuiver bij het inrijden van het bos waardoor de neus van de wagen bijna in de richting stond van waar we kwamen. Een ander set rubber bracht echter het vertrouwen terug bij mezelf en Stefan.”

“Tijdens de volgende ronden klokten we telkens snellere tijden,” pikt Stefan Sijbers in. “Dit dankzij het vertrouwen in de nota’s van Axel. Ook zijn enthousiasme en de positieve reacties telkens ik de handrem trok, werkten aanstekelijk. Het werd een rally met risico’s maar met een zeer goede sfeer op en rond het parkoers.”

RT1
RT2

“We konden dus inderdaad iedere ronde onze tijd verbeteren,” vervolgt Axel. “We hebben volop genoten van het mooie maar gladde parkoers. De samenwerking met Stefan en zijn “mean green racemachien” smaken zeker en vast naar meer. Tot slot wil ik nog de vrienden en supporters bedanken. Het was echt top toen we over het podium reden.”

 

BRC
RT1
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X