Met nummer 6 op de deuren van de Ford Sportka staat Wouter Derboven zondag aan de start van de TBR Rallysprint. Net zoals in hun debuutwedstrijd, de Rallye Sprint de Haillot, zal Kristof Verdeyen de notities voor zijn rekening nemen. Beiden zijn reeds zeer lang gepassioneerd door de autosport en staan aan de deur van hopelijk een mooi rally carrière.

“De interesse voor de autosport is er bij mijn co-piloot, Kristof Verdeyen, en mezelf al van ons 16-17 jaar,” steekt Wouter van wal. “In die tijd hielden we ons vooral bezig met autocross met de bedoeling om de overstap naar de rallysport te kunnen maken. In 2007 en 2008 haalde ik de selectie voor de Ford RACB Rally Contest, maar ik zat nooit bij de top 20. Toch kon mij dit niet ontmoedigen om ooit eens van de rallysport te proeven.”

KAMV
RallyTime animated

“Door hard te werken en ondertussen mijn eigen zaak, DGO Motorsport, op te starten kon dit jaar het nodige budget vrijgemaakt worden voor de opbouw van een wagen in divisie 1A. In maart zijn we dan gestart met de opbouw van de Ford Sportka met de bedoeling van start te gaan in de Rallye Sprint de Haillot.”

“In mijn vriendenkring zijn er enkele mensen die het rallywereldje al langer kennen. Chris van Woensel, Geert Grooten en Ronnie Grauwels hebben ons dan ook met raad en daad bijgestaan tijdens de voorbereidingen.”

“Onze eerste wedstrijd hebben we goed verteerd. We eindigden op een 82ste plaats algemeen en een 2de plaats in onze klasse. Tijdens de TBR Rallysprint willen we zoveel mogelijk ervaring en ritme opdoen zonder echt naar tijden te kijken. Ons amuseren en de wagen heel over de eindstreep brengen is het belangrijkst. Dit jaar willen we nog enkele rally’s en rallysprints rijden waaronder de Rally van Staden. In 2018 is het de bedoeling om het hele seizoen af te werken,” aldus Wouter.

RallyTime animated
RT2
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X