Nu zondag staat met de TBR Rallysprint de derde wedstrijd op het programma voor Lewis Vansteenkiste. Met een 2de plaats in de klasse maakte hij een geslaagd debuut in de Rallysprint van Moorslede. Het was geen toevalstreffer. In zijn volgende wedstrijd, de Short Rally van de Monteberg, wist hij zelfs zijn klasse 2C te winnen. Een sterk bezette klasse met toch steeds tussen de 15 à 20 wagens aan de start. Lewis Vansteenkiste blijft er in ieder geval nuchter onder.

“Eerst en vooral willen we terug zonder kleerscheuren aankomen,” vertelt Lewis Vansteenkiste. “Dit lukte ons tot nu toe en we hopen om dit verder te kunnen zetten. Een leuke dag beleven met mijn co piloot Victor Valcke is het belangrijkste. Daarnaast willen we vooral veel ervaring opdoen en hopelijk zetten we een goede tijd neer in onze klasse 2C. Tijdens de rally zelf proberen we gewoon ons eigen ding te doen en kijken we zo weinig mogelijk naar de tijden van de anderen. Dit doen we om geen domme dingen te doen. Ik verwacht opnieuw een spannende strijd met Jeffrey Decock.”

“Het is de 3de maal dat ik start met de Citroën Saxo van Rino Beernaert en ik kijk er enorm naar uit. We beleven veel plezier aan de wagen die zeer goed gebouwd is. Daarnaast krijgen we ook een zeer goede service. Dit jaar rijden we, na de TBR Rallysprint, nog een tweetal wedstrijden met deze wagen. De 6 Uren van Kortrijk willen we niet missen. Daarvoor is het de bedoeling om ook nog in Doornik of in de Hemicuda Rally van start te gaan. Volgend seizoen denken we om een tweetal rally’s te rijden met een R2 wagen, maar deze plannen liggen uiteraard nog niet vast,” aldus Lewis Vansteenkiste.

VAS
KAMV

Tot slot wil Lewis nog de sponsors bedanken die dit allemaal mogelijk maken: Boetiek chic, Adirack, Peter plan, Cj detailing, Farmaccount, Xoto, Ark shelter, De vos construct, Emex international stones en Q-grafix.

VAS
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X