Foto Hyundai Motorsport

Net zoals op de eerste dag streden Neuville, Tänak en Latvala voor elke seconde. Na 15 proeven en 1 uur 40 minuten wedstrijd bedroeg het tijdsverschil tussen leider Neuville en Tänak slechts 3 seconden. Latvala volgde op de derde plaats op een luttele 13 seconden. En dan sloeg, op de 16de proef,  de pechduivel toe voor de drie leiders.

De grootste pechvogel was Latvala. Hij moest met een mechanisch defect zijn Toyota Yaris aan de kant zetten. De Fin probeerde nog zelf het probleem op te lossen. Tevergeefs, hij moest de handdoek in de ring gooien. Op diezelfde proef reed Neuville na 2 km lek en verloor hierdoor 20-tal seconden. Tänak profiteerde om de leiding over te nemen maar ook zijn Ford Fiesta kwam niet onbeschadigd uit de strijd. Onderweg verloor de Est immers zijn achtervleugel… met nog 3 proeven te gaan.

In die laatste drie proeven profiteerde Neuville om zijn verloren tijd op Tänak goed te maken. Zo gaat hij met een voorsprong van 3,1 seconden op Tänak de laatste dag in. Paddon maakte van de pech van de leiders gebruik om dichterbij te sluipen. Met nog vier proeven te gaan op zondag en een achterstand van 25 seconden maakt ook hij nog kans op de eindoverwinning.

VAS
RT2

Ogier ging vandaag in de fout en staat vierde in het klassement op reeds anderhalve minuut. Op plaats vijf vinden we de derde Hyundai. Sordo volgt op een kleine 12 seconden van Ogier.

Met drie wagens in de top vijf zet Hyundai in Polen een sterke prestatie neer. Getuige hiervan de  6 scratches op 8 proeven vandaag. 6 besttijden netjes verdeeld tussen Paddon en Neuville. Deze laatste kan morgen zijn derde WK zege van het seizoen pakken en mogelijk een goede zaak in de strijd om de WK-titel.

KAMV
RallyTime animated
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X