Team Bassin Roeselare besloot in 2016 om niet langer de TBR Rally te organiseren. In plaats daarvan werd er de eerste TBR Rallysprint georganiseerd in Oekene. Deze eerste editie, die op veel interesse kon rekenen, verliep echter niet van een leien dakje.

Zo werd de start van de eerste ronde vertraagd door een misverstand. Wanneer de TBR Rallysprint dan eindelijk gestart was, ging een van de eerste wagens het decor in… Vanaf de tweede ronde verliep alles naar wens maar de verloren tijd inhalen lukte niet meer. Door tijdsgebrek moest er dan ook een ronde geschrapt worden.

BRC
KAMV

Na de TBR Rallysprint was er hier en daar kritiek te horen. De organisatoren hebben alles grondig geëvalueerd en er de nodige lessen uit getrokken. Ook bij de rallyteams lijkt het debacle van vorig jaar verteerd. Getuige hiervan de reeds 110 ingeschreven teams waaronder 5 wagens uit de R5-categorie. Al moeten we zeggen dat de deelname van Steve Bécaert (pijnlijke ribben) na zijn sortie in de Ypres Rally niet zeker is. Daarnaast ook reeds 45 achterwiel aangedreven wagens (waaronder 30 BMW’s) die ongetwijfeld voor het nodige spektakel zullen zorgen. Later meer over het deelnemersveld. Inschrijven kan nog tot en met 2 juli.

RallyTime animated
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X