Vorig seizoen pakte Kjell Vandenberghe in de TBR Rallysprint voor het eerst uit met de BMW M3 van zijn vader. Een jaar later staat hij opnieuw aan de start in Oekene met de ‘Pistoletto’ BMW. De BMW kreeg ondertussen een upgrade en Kjell begon aan de opbouw van zijn eigen BMW E30.

“In  de vorige editie van de TBR Rallysprint zat ik voor het eerst achter het stuur van de BMW M3,” vertelt Kjell. “Het was ook mijn eerste wedstrijd met een achterwiel aangedreven wagen. Ondanks het feit dat het een redelijk zware auto is, brachten we het er goed vanaf. En zo is het idee gegroeid om een eigen BMW E30 te bouwen.”

“Door omstandigheden heeft dit project even stil gelegen en is deze wagen nog niet klaar. Ik ben mijn vader dan ook heel dankbaar dat ik met zijn BMW M3 mag starten in Oekene. Ten opzichte van vorig jaar heeft deze enkele upgrades gekregen, waaronder een sequentiële boite. Dat het rijden met de wagen hierdoor compleet anders is, heb ik samen met mijn co Tjorven Gouwy tijdens de voorbij ORC Rally kunnen ondervinden. In die rally strandden we op een 25ste plaats algemeen. Ook in de TBR Rallysprint zal Tjorven, ondertussen mijn vast co, plaatsnemen in het rechterzitje. We mikken niet op een bepaalde plaats in het klassement. Vooral ervaring opdoen is de belangrijkste doelstelling,” aldus Kjell.

RT1
RallyTime animated

RT2
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X