Vol goede moed trokken we naar Bocholt voor de Sezoensrally. De rally blijft toch een specifiek karakter behouden mede door de maaskiezel. Patrick en mezelf stonden al voor de 4e maal samen aan de start, dus de kp’s waren ondanks enkele wijzigingen wel gekend. Tijdens de verkenning werd wel duidelijk dat het onverhard er perfect bij lag en hoge snelheden zouden kunnen gehaald worden, zeker op de nieuwe KP Peer.  Na de opgaves in Tielt en Jambes, was de doelstelling dan ook de wagen verder ontwikkelen en de eindmeet te halen in Bocholt als voorbereiding op de komende Ypres Rally.

Een goede start werd jammer genoeg al snel tenietgedaan door problemen met de overbrenging van de versnellingsbak amper 5km na de start van de lange KP in Peer. Nog een 10tal kilometer werd dan ook afgewerkt in 3e versnelling. Aan de finish konden we gelukkig het euvel wat herstellen met wat tape en strapexbandjes zodat we de verbinding naar het service  verder konden zetten.

Door het team van Philcars werd de wagen weer in optimale conditie gebracht om de volgende klassementsproeven af te werken. Het vertrouwen groeide klassementsproef na klassementsproef tot we zonder aanleiding stil vielen op KP Gerdingen 2. Een 6-tal minuten gingen verloren, maar we konden het euvel herstellen op de proef, maar wat het juist was, wisten we niet. KP Steenberg 2 werd zonder problemen afgewerkt en het vertrouwen was terug om de slotronde op een strak tempo af te werken, we zagen het zitten…

VAS
RallyTime animated

Jammer genoeg begon de motor te sputteren nadat we het podium over gereden waren en op weg naar de refuel zone. Een dof kloppend geluid en zwarte rook waren geen goed teken. We proberen nog zelf het euvel te herstellen langs de kant van de weg, maar de opgave was onvermijdelijk en er werd dan ook beslist de rally niet verder te zetten om meer schade te voorkomen voor de volgende rally’s.

Alweer een opgave dus, waaruit blijkt dat het Patrick en het Philcars-team niet meezit dit jaar, desondanks alle inspanningen die gedaan worden. Toch een groot woord van dank aan Patrick voor het mooie stuurwerk afgelopen weekend, de opgekomen supporters langs de weg en het Philcars serviceteam die met al hun inzet geprobeerd hebben ons in koers te houden, merci mannen!

Volgende rally voor mezelf staat reeds komend weekend op de agenda met de ORC Rally. Samen met Koen Verhaeghe in de Ford Escort MK I gaan we proberen mooie punten te scoren ifv het VAS-kampioenschap.

See you @ the stages!

Jochen Vandersarren.

RT1
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X