opname zonder titel-6316

Voor het derde jaar op rij komt de jonge ler Stephen Wright aan de start van de Sezoensrally in zijn Ford Fiesta R5. Samen met zijn Limburgse co-piloot Eddy Smeets werd hij zowel in 2015 als in 2016 knap 3de algemeen, de podiumplaats die het duo dit jaar weer ambieert.

Stephen Wright: “Ik kijk opnieuw erg uit naar de Sezoensrally. De ontvangst is er altijd erg goed en de proeven zijn echt knap. Zo’n compacte rally op een dag: dat is echt fijn om te doen. De laatste tijd was het zakelijk erg druk zodat het ook een beetje vakantie wordt… Maar wel een snelle vakantie dan! De service-truck met de Fiesta is woensdagochtend vertrokken in Ierland. Ik ben sinds woensdagnacht in Genk te gast bij Eddy die deze trip weer mede mogelijk maakte. Twee mekaniekers – Keith en Keith – komen vrijdag per vliegtuig en we krijgen nog versterking van Dré, een Nederlandse vriend-mekanieker van Eddy. Onze R5 is misschien de oudste aan de start maar ik zou hem toch graag op het finishpodium zien staan ‘s avonds.”

Eddy Smeets: “Het werk voor de organisatie was nog meer dan andere jaren maar alles zit nu wel op schema. Donderdagavond hang ik mijn hemd van Racing Team Moustache aan de kapstok en word ik (ook) deelnemer. Eindelijk nog eens rally-actie want het is pas mijn eerste wedstrijd van dit seizoen! Ik ben benieuwd naar de strijd voor de ereplaatsen want Princen en Verschueren zullen vermoedelijk moeilijk bij te houden zijn… Ik verwacht me aan een leuke competitie voor de derde plaats met de overige R5’s van Allart, Cornelis en zeker ook Polle Geusens. Vorig jaar openden we de wedstrijd sterk op KP De Hees. Die taktiek – aanvallen vanaf de eerste meter -zullen we hoogstwaarschijnlijk ook bij onze derde deelname toepassen. En dan zien we wel waar ons dat tegen de avond brengt… met bijzondere dank aan onze gelegenheidssponsors Ixina, Hulsbosch Banden, Garage Bart Hellings, HC Containers, Biogas.

VAS
RT1

KAMV
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X