RV-Wallonie-2017-1904

Toen Polle Geusens begin dit jaar werd voorgesteld als de nieuwe piloot van het Renties Racing Team in de Ford Fiesta R5, werd de 41ste Sezoensrally in Bocholt meteen als een sleutelmoment in het seizoen aangehaald. In Bocholt, in eigen streek, wil Polle Geusens eens testen hoe ver hij staat in zijn leerproces en ontwikkeling. De piloot uit Lommel wil zich dit weekend nog eens tonen.

In feite is dat al gebeurd in de vorige wedstrijd, want in de Rally van Wallonië reden Polle Geusens en Filip Cuvelier zaterdagochtend een tweede tijd algemeen op de proef van Wartet, amper 0″1 van de snelste tijd. Het was de bevestiging dat Polle de Fiesta R5 onder de knie heeft, na twee volledige rally’s, want in Haspengouw viel het duo al vroeg uit. De slotdag van de Rally van Wallonië had nog meer moois kunnen opleveren, maar de mechaniek wilde niet mee.

“We waren genaderd tot op 2″ van de zesde plaats, maar vanaf dat moment begon de mechaniek ons parten te spelen. Door een scheur in de darm van de intercooler, verloren we turbodruk en dus vermogen, terwijl ook het differentieel haperde. Jammer, want er zat meer in dan de 8ste plaats,” vertelt Polle, die hoopt dat de Fiesta deze keer foutloos zal presteren. “Ik wil in Bocholt dicht aansluiten bij de top. Misschien zou Stephen Wright een goed mikpunt zijn, want de Ier stond al twee keer op het podium, hij rijdt met een Fiesta en hij kent het onverhard ook goed in Bocholt.”

RT1
VAS

Die parcourskennis heeft ook Polle Geusens. “Deze proeven voelen vertrouwd aan, want ik heb familie in de buurt wonen en Bocholt ligt niet ver van Lommel. Een aantal punten herken ik ook van de Moustache Classic, waar ik ook al jaren aan de start kom. Het parcours is wel flink gewijzigd. De omgekeerde versie van Gerdingen zal verraderlijk zijn, want op enkele delicate punten zullen we een veel hogere snelheid hebben. Op de fameuze jump zal het moeilijk zijn om te springen, want in deze richting is de landing heel delicaat vlak voor een bocht. De proef van Peer bevat een paar supersnelle stroken onverhard met op het einde een erg zware remzone. Dat wordt ook een uitdaging… Maar, ik heb er ongelofelijk veel zin in! Ik denk dat we er klaar voor zijn.”

Polle Geusens en Filip Cuvelier zijn klaar om in de Sezoensrally weer van zich te doen spreken in de kleuren van het Renties Racing Team. De Sezoensrally telt 15 klassementsproeven, verdeeld over drie lussen van 5 proeven. De wedstrijd gaat zaterdag om 8h van start en de winnaar rijdt omstreeks 20h30 over het finishpodium.

KAMV
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X