18519410_10155375049997171_777236616_o

Begin 2017 liet Gauthier Bovy weten dat de Mercedes 190E verkocht was. De plannen voor 2017 waren toen nog niet concreet. Ondertussen zagen we hem in de Short Rally van de Monteberg, genavigeerd door Sharon Despriet, aan het werk met een Ford Fiesta R2. Het is echter niet met deze wagen dat Bovy zijn rally carrière verder zet.

“Toen ik begin 2017 bekend maakte dat de Mercedes verkocht was, kreeg ik zeer veel reacties,” vertelt Gauthier Bovy. “Daarnaast is de Mercedes een leuke, mooie en spectaculaire wagen die je niet veel op rally’s ziet. Om die redenen heb ik opnieuw voor een Mercedes gekozen.”

“Ten opzicht van de vorige Mercedes heeft de nieuwe wagen een lichter chassis, nieuwe verbeterde ophanging, nieuwe motor… een motor die op het einde van het seizoen nog verbeterd zal worden. Vuik Motorsport zal de wagen op punt zetten en ik kijk al uit naar de samenwerking.”

VAS
RT2

“De eerste wedstijd wordt normaal de ORC Rally waarvoor we ons enkele dagen geleden hebben ingeschreven. Daarnaast is het de bedoeling om te starten in de Rally van Wervik, Ypres Rally, Rally van Staden, Omloop van Vlaanderen, Hemicuda Rally en 6 Uren van Kortrijk. In deze wedstrijden willen we vooral de finish halen en zoveel mogelijk plezier beleven. Meestrijden in divisie 5H8 wordt voor mij toch zeer moeilijk omwille van de snelle BMW M3’s in die klasse.”

Tot slot wil Gauthier Bovy de sponsors bedanken voor het vertrouwen:

Roelens beton, betonwerken Demeulenaere Steven, thuisverpleging Sharon Despriet, MAN West-Vlaanderen, DR lubricants en algemene elektriciteitswerken Lecluse Jelle.

VAS
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X