Met de Sezoensrally zijn we toe aan de 5de manche van het Belgian Rally Championship. Hiermee zijn we reeds halfweg het kampioenschap waarin Vincent Verschueren momenteel afgetekend aan de leiding staat. Kan Vincent de kloof dit weekend vergroten? Kevin Abbring is in ieder geval niet van de partij waaruit we kunnen concluderen dat de titel geen prioriteit (meer) is voor Peugeot. Kris Princen, afwezig in de Rallye de Wallonie, staat wel aan de start.

Het is dan in Bocholt ook uitkijken naar het duel tussen Vincent Verschueren en Kris Princen. Om het Belgian Rally Championship spannend te houden kan Princen zich geen misstap meer veroorloven. De druk ligt dan ook vooral bij hem en dat beseft hij zelf ook.

“Het kampioenschap is nog verre van beslist,” aldus Princen. “Alleen heb ik geen joker meer. Vincent Verschueren op zijn beurt kan zich nog een misstap permitteren. Ik heb er alvast zin in. De Rally van Wallonië als toeschouwer volgen was niet de plezantste ervaring, ook al was het mijn verjaardag.”

KAMV
RT2

Net zoals vorig jaar heeft organisator RT Moustache het parcours grondig onder handen genomen. De grootste wijziging is een gloednieuwe klassementsproef uitgestippeld in Peer. Het wordt alvast een uitdagende proef als we Princen mogen geloven.

“Helemaal in het begin van mijn carrière heb ik ooit in Peer gereden. Tijdens het bekijken van de klassementsproef herkende ik bepaalde plaatsen. Het is in elk geval een erg uitdagende proef met veel ritmeveranderingen en enkele heel snelle stroken onverhard, waar je vertrouwen moet hebben om zo laat mogelijk in de remmen te gaan.”

RT2
BRC
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
X