Foto WiMo fotografie

Afgelopen weekend vond de Zuiderzeerally plaats in en rond Emmeloord. Een wedstrijd waar Kobus en Nortier klasse overwinningen behaalden in het Open Nederlands Rallykampioenschap en de FIA Benelux Trophy. Na een half jaar niet gereden te hebben, was de equipe het rally rijden nog niet verleerd!

Op de deelnemerslijst stond het team nog met een Peugeot 208 R2, maar helaas kon er wegens omstandigheden niet gestart worden met de snelle Franse rallyauto en was er geen rallyauto voor Kobus en Nortier. Gelukkig kwam er een oplossing vanuit XLT garage in België. Xavier Lannoo stelde de oude Ford Fiesta R2 van Kobus Tuning Competition ter beschikking en zo kon de equipe toch starten in de Zuiderzeerally.

Hoewel het aan ritme ontbrak, werd er niet rustig gestart. Het tempo zat er gelijk goed in. Na de eerste boucle van 3 klassementsproeven stond de equipe dan ook vooraan in de ERT3 klasse van de FIA Benelux Trophy, 19e algemeen en 2e in de RC4 klasse, achter Piet Hein van der Heijden in zijn Peugeot 208 R2. “Na onze test met de Peugeot 208 R2 was het ons duidelijk geworden dat we met onze oude Ford Fiesta R2 niet konden concurreren met Van der Heijden. We kijken daarom niet naar zijn tijden en rijden in functie van het kampioenschap”, Aldus Gert-Jan Kobus.

BRC
KAMV

Na de 2e en 3e boucle van de rally kon geconcludeerd worden dat de equipe erg constant reed. Het verschil in tijd van de verschillende passages was minimaal en er werden geen foutjes gemaakt. In de ERT3 klasse werd de afstand met de Deen Carsten Jensen vergroot.  In de RC4 klasse kon het tempo van de Peugeot helaas niet gevolgd worden.

Op de 11e klassementsproef sloeg het noodlot toe voor Van der Heijden. Door problemen met zijn Peugeot verloor hij veel tjd. Kobus en Nortier kwamen hierdoor aan kop in de RC4 klasse. Het was hierna enkel nog een kwestie van uitrijden. De equipe was de gehele dag al niet op foutjes te betrappen en dat gebeurde ook niet tijdens de laatste 2 klassementsklassementsproeven.

1e in de ERT3 klasse van de FIA Benelux Trophy, 1e in de RC4 klasse van het Open Nederlands Rallykampioenschap en 15e algemeen. Een prima resultaat en een prima afsluiting met de Ford Fiesta R2.

De volgende wedstrijd op de kalender van Gert-Jan Kobus is de Sulingen rallye in Duitsland. Daar zal hoogstwaarschijnlijk voor de eerste keer gestart worden met de Peugeot 208 R2. “Helaas zal Martin er in Sulingen niet bij zijn. Ook heb ik deze wedstrijd nog nooit gereden. Desondanks hoop ik me wel te kunnen meten met de snelsten in de klasse”, sluit Kobus af.

BRC
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X