GW-SpaRally-2017-058

Met 20 seconden voorsprong bij aanvang van de laatste KP kon de overwinning hen bijna niet meer ontglippen. Het draaide echter helemaal anders uit. De Skoda Fabia R5 schoof van de baan, raakte een duiker en ging over kop. Een fel beschadigde wagen, gebroken rib voor Kris Princen en gekneusde schouder voor Peter Kaspers in plaats van een tweede zege zijn het harde verdict. Het zou zelfs het verdere vervolg van de BK campagne in gedrang kunnen brengen.

De sortie in de Spa Rally kan wel eens grote gevolgen hebben. Verliezen we nu reeds een titelkandidaat? Volgens de dokters moeten Princen en Kaspers rekenen op een 6-tal weken herstel. Aan de start komen in de TAC Rally in Tielt lijkt dan ook uitgesloten. De volgende manche van het BK, de Rallye de Wallonie, stond ook niet op het programma wegens te duur. Dat zou dan betekenen dat we de BMA Skoda Fabia R5 pas opnieuw aan het werk zien in de Sezoensrally in Bocholt.

Bij aanvang van het seizoen verkondigde het duo er budget was om 6 wedstrijden te rijden. De nul score in de Spa Rally houdt dan ook in dat er slechts 5 resultaten in rekening gebracht kunnen worden voor de BK titel. Zowel het sportieve als financiële zal opnieuw overwogen worden om te kijken hoe het verder moet met de BK campagne van Kris Princen en Peter Kaspers.

VAS
BRC

RT2
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X