YPRES_2016_RV_1519

Ook in 2017 zal Hans Depla een programma à la carte rijden met als hoogtepunt de Rally van Ieper. Een programma dat traditioneel start in Tielt en eindigt in Kortrijk. En aan de vooravond van de eerste BRC manche kwam er nog meer goed nieuws uit het kamp Depla. Zo zal Gilles, de zoon van Hans Depla dit jaar zijn debuut maken in de rallysport.

“Ook voor ons team is het zoeken om het nodige budget te vinden,” laat Youri Velle weten. “Budget om toch een leuk en mooi programma te kunnen rijden. Gelukkig kunnen we ook in 2017 opnieuw rekenen op onze vaste en trouwe partners. Daarnaast zijn er ook een paar nieuwe sponsors die eens willen proeven van het rallywereldje. Alvast onze grootste en oprechte dank al onze sponsors.”

“We starten ons seizoen in het Belgian Rally Championship met de TAC Rally in Tielt. Na deze wedstrijd rijden we met de ORC Canal Rally een VAS wedstrijd. Met deze twee wedstrijden hebben we dan al wat koersritme voor onze afspraak van het jaar, namelijk de Rally van Ieper. Daarnaast verschijnen we ook aan de start in onze thuisrally’s, de TBR Rallysprint en de Omloop van Vlaanderen. Afsluiten doen we met de 6 Uren van Kortrijk.”

RallyTime animated
RT1

“Met welke wagen we dit programma gaan afwerken, houden we nog even geheim. Op 31 maart geven we een persvoorstelling bij onze hoofdsponsor Dayoti. Daar zullen we dan bekend maken met welke wagen we dit jaar gaan rijden. Wat ik jullie wel kan vertellen is dat we onze tuner Pevatec trouw blijven. Nu Peter een Peugeot 208 R5 aangekocht heeft, kunnen we misschien beginnen te dromen,” lacht Youri.

“Op de persvoorstelling zal er trouwens nog een wagen tentoongesteld worden. Namelijk de ‘oude’ Nissan Sunny. Deze wagen heeft een update gekregen en is zodoende klaar voor een 2de leven. In de TBR Rallysprint zal Gilles Depla, de zoon van Hans, plaats nemen achter het stuur. Gilles wil samen met copiloot Iben in de TBR Rallysprint natuurlijk wat ervaring op doen, maar hoofdzaak is vooral zich amuseren zonder druk,” aldus Youri.

RallyTime animated
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X