De Skoda Fabia is voor jou geen onbekende. Twee titels voor Freddy Loix (in 2014 met de S2000 en in 2015 met de S2000 en de R5) en in totaal 7 overwinningen over die 2 seizoenen. Wordt 2017 opnieuw het jaar van Bernard Munster en zijn BMA equipe?

De lat ligt ook dit jaar hoog bij BMA. Wij gaan met Kris en Peter ronduit voor de titel. Want we zijn ervan overtuigd dat dit een ideale combinatie is binnen de BMA structuur. In het verleden heeft Kris, in zijn duels met Freddy Loix, trouwens al meermaals bewezen dat hij dé te kloppen rijder is. Met deze Skoda Fabia R5 is hij goed gewapend om er een schitterend seizoen van te maken…. Daar zorgen we wel voor!

De Skoda Fabia R5 van Kris en Peter is “brand new”. Hoe zit de opbouw van zo’n wagen in mekaar? … Ga je die “kant-en-klaar” bij Skoda Motorsport afhalen of vertrek je “vanaf nul” ?

VAS
BRC

De wagen is inderdaad helemaal nieuw. De Skoda’s die we vorig jaar in stelling brachten, zijn trouwens verkocht en nu hebben we drie nieuwe bolides in de ateliers staan, waaronder deze voor Kris Princen en Peter Kaspers.

Zo’n wagen wordt inderdaad “kant-en-klaar” door Skoda Motorsport afgeleverd. Iedereen gelijk voor de wet, wanneer je daar een wagen koopt. Maar natuurlijk voegen we daar nadien als “tuner” nog een aantal “persoonlijke accenten” aan toe. Zeg maar de typische “BMA geheimpjes”, uiteraard binnen de regels van het spel… Al bij al is er, na aankomst van de wagen vanuit Mlada Boleslav, nog een tiental dagen werk aan de winkel geweest vooraleer de R5 helemaal klaar was.

Om een feilloos draaiende wagen te hebben, is een goede relatie met de fabriek – in dit geval het Tsjechische Skoda Motorsport – een belangrijk element. Hoe goed is die relatie in jouw geval?

Wij hebben een uitstekende relatie met Skoda Motorsport. Ook al omdat BMA sinds een aantal seizoenen met hun wagens rijdt en al 7 Fabia’s gekocht heeft. Wat ons tot één van de beste klanten “worldwide” maakt. Trouwens, een dergelijke relatie moet je gaandeweg opbouwen. Ik herinner me Ieper 2014 toen we bij Skoda aanklopten om iets aan de stoel en de zitpositie van Freddy te doen…. No way…. Pas het jaar nadien, na Ieperse winst en de titel, kregen we uitgebreide ondersteuning, maar dan ook alleen maar omdat er geen fabriekswagens meereden… Want die hebben, om de begrijpelijke redenen, absolute voorrang…

Welke ontwikkelingen heeft deze Fabia R5 ondergaan in vergelijking met de versie 2016 ?

De wagen van Kris is een 2017 Evo versie. Eentje van de allernieuwste generatie dus. Toch is er niet zo gigantisch veel verschil met de 2016 versie te bespeuren. Skoda concentreerde zich vooral op de betrouwbaarheid van de motor, de mapping en de veiligheidsvoorzieningen voor de rijders.

Welke zijn de sterke punten van Kris en Peter ?

Qua ervaring steekt Kris in de komende titelstrijd ongetwijfeld boven alle concurrenten uit. In het verleden heeft hij bovendien bewezen tot wat hij in staat is. In de Peugeot moest hij vaak op 110% rijden om zijn plaats op te eisen. Dan ga je ook vlugger foutjes maken. Nu, in de Skoda die zich betrouwbaarder en sneller aankondigt, heeft hij iets meer marge en dat moet een belangrijke troef worden. Ik kijk er naar uit, want het wordt een boeiende titelstrijd…

RT1
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X