Opel-Adam-Cup

Vorig weekend stond hij nog op het podium in Bastogne. Samen met zijn vader behaalde hij een mooie 2de plaats in de Legend Boucles. Dit weekend staat hij aan de start van de Rally van Haspengouw. Hier zal hij voor het eerst zelf het stuur in handen nemen. Het stuur van een Opel Adam Cup. Met deze wagen zal Grégoire Munster in 2017 deelnemen aan de Opel Adam Rallye Cup. Misschien wel het begin van een mooie carrière. Met plezier staat hij ons te woord.

“In de Rally van Haspengouw maak ik mijn debuut als piloot”, vertelt Grégoire Munster. “Ik kom er aan de start met een Opel Adam Cup. In 2017 zal ik deelnemen aan de Opel Adam Rallye Cup. De Rally van Haspengouw rijden we dan ook als voorbereiding. Er zijn twee rally’s voor de start van de Adam Cup. Naast Haspengouw kwam ook nog de Spa Rally in aanmerking. Ik denk echter dat de Rally van Haspengouw dan de beste keuze is om je debuut te maken.”

Je komt aan de start met een Opel Adam Cup. Wat is het verschil met een Opel Adam R2?

VAS
RT1

“Beide wagens hebben dezelfde motor. Bij de Opel Adam R2 zit er echter wel een speciaal geprepareerde motor in die 190 PK levert. In de Opel Adam Cup zit de standard motor die 150 PK sterk is. Daarnaast beschikt de Opel Adam Cup ook niet over afstelbare schokdempers. Dit zijn in het kort de grootste verschillen.”

Waarom kies je voor de Opel Adam Rallye Cup in plaats van bijvoorbeeld het Junior BRC?

“De rallysport kost veel geld. Dat is algemeen geweten. Het nodige budget bij elkaar krijgen is niet makkelijk. Zeker niet voor jonge beginnende piloten. Ik moet het geld, nodig om te kunnen rijden, zelf verzamelen. En wanneer ik iets doe dan zal ik mezelf er ook volledig voor geven. Daarom heb ik ook gekozen voor de Opel Adam Rallye Cup. Het is enerzijds de goedkoopste formule voor jongeren en anderzijds is er de nodige concurrentie. Voor 2017 zijn er maar liefst 22 deelnemers ingeschreven.”

Je staat aan het begin van een misschien wel mooie rally carrière. Heb je geen schrik dat men steeds de vergelijking met je vader gaan maken?

“De achternaam van een voormalige officiële piloot heeft wat voordelen maar ook nadelen. Dat men de vergelijking met mijn pa zal maken is dus een van die nadelen. Maar ik zal iedereen wel duidelijk maken dat ik Grégoire noem en niet anders.”

Tot slot. Is er een piloot waar je naar opkijkt?

“In eerste instantie naar mijn pa. Door hem heb ik de rallysport ontdekt. Ik ben nog steeds onder de indruk van wat hij allemaal kan met de rallywagen. En in tweede instantie Thierry Neuville. In mijn ogen de snelste piloot in het wereldkampioenschap. Een perfectionist die een oog heeft voor de details. Een vriendelijk persoon die altijd heel gefocust is op zijn werk. Dat heeft hij vorig weekend nog maar eens bewezen door op alle 18 etappes de snelste tijd te rijden.”

BRC
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X