ORC-2016-RV-367-1

Het seizoen van Michael Lynneel begon schitterend in 2016. Maar na de Rallysprint van de Monteberg kreeg hij de pechduivel op bezoek. En blijkbaar had die het naar zijn zin bij Michael. De mooie Mitsubishi Lancer Evo VI haalde in de resterende wedstrijden de finish niet meer. Michael hoopt in ieder geval om dit jaar van pech gespaard te blijven. Wanneer de wagen tijdig klaar raakt, start zijn seizoen in de Rallysprint van Moorslede.

De EVO VI maakte zijn debuut in de Rallysprint van de Monteberg. Met een 10de plaats algemeen kunnen we zeggen dat het een geslaagd debuut was. Daarna ging het echter fout.

Je kan gerust stellen dat we ons deel van de pech wel gehad hebben vorig jaar. Enkel in de Rallysprint van de Monteberg haalden we de finish. Van de vijf rally’s waar we aan de start kwamen, hebben we er dus slechts één kunnen uitrijden. Telkens hadden we met pech af te rekenen,” aldus Michael.

KAMV
BRC

Je zou dit seizoen voor minder met een andere wagen starten. Maar jullie blijven trouw aan de EVO VI.

We rijden dit jaar inderdaad opnieuw met de EVO. We hebben wel wat veranderingen aangebracht. De krachtbron van de wagen onderging de grootste verandering. We zullen van start gaan met een vernieuwde motor. Daarnaast werden hier en daar enkele kleine veranderingen aangebracht.

Weet je al in welke wedstrijden we de EVO VI te zien krijgen? Start je met een bepaalde ambitie?

Als de wagen tijdig klaar is, is het de bedoeling om van start te gaan in de Rallysprint van Moorslede. Ik wil dit jaar zoveel mogelijk wedstrijden van het VAS kampioenschap rijden. Hopelijk blijven we van pech gespaard, zodat we vol onze kans kunnen gaan. Dan kunnen we na het seizoen terugblikken op een geslaagd jaar,” besluit Michael Lynneel.

RT1
RT2
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X