TBR-2016-801-1

Al 17 jaar vormen ze een duo. Serge Dumortier achter het stuur van de ondertussen vertrouwde BMW en Mirando Vandenkendelaere in het rechterzitje. Het zal jullie dan hoogstwaarschijnlijk ook niet verwonderen dat ze in 2017 samen aan de slag gaan. Een tiental rally’s staan er op het programma. In twee daarvan zal dochter Xenia Dumortier de nota’s voor haar rekening nemen.

Het is de bedoeling dat we een 10-tal rally’s rijden,” vertelt Serge Dumortier. “In de Short Rally van de Monteberg en de TBR Rallysprint rijd ik samen met mijn dochter Xenia. De andere wedstrijden rijd ik met mijn schoonbroer Mirando Vandenkendelaere, reeds 17 jaar mijn vaste co-piloot.”

Jullie programma bestaat uit volgende wedstrijden:
De Rallysprint van Moorslede, Short Rally van de Monteberg, ORC Canal Rally, Rally van Wervik, TBR Rallysprint, Rally van Staden, Criterium Omloop van Vlaanderen, Aarova Short Rally, Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk. Is er een bepaalde wedstrijd die je voorkeur draagt?

RT1
BRC

De Rally van Wervik en de Omloop van Vlaanderen zijn mijn favoriete rally’s. De KP’s van deze wedstrijden liggen mij het best. Maar ook aan de andere wedstrijden beleef ik veel plezier. Ik ben altijd tevreden als ik aan de start sta. De microbe van de rallysport zekers.”

De winterstop is natuurlijk het ideale moment om verbeteringen aan te brengen aan de wagen. Wordt er aan de BMW gesleuteld?

We zijn momenteel nog druk bezig. De BMW krijgt een vernieuwde achteras en een vernieuwde motor. Een 2.5 in plaats van de 3 liter M3. Deze prepareren we zelf om zo de kosten te beperken. Het is iets dat we kunnen verwezenlijken aangezien zowel mijn schoonbroer als ik in een garage werken.”

Snelheid combineren met een beetje dwars rijden. Op deze manier wil Serge zich amuseren in 2017. Graag wil hij dan ook nog enkele mensen bedanken die dit allemaal mogelijk maken.

Eerst en vooral een dankwoordje aan mijn servicemannen die wekelijks paraat staan. Daarnaast natuurlijk ook aan de sponsors Johan Deroo, Mario Froyman, TVH, auto’s Demarez en North Sea Paint.”

RallyTime animated
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X