RV_6UK_2016-1046-1De eerste vaste nummers in het Belgian Rally Championship zijn gekend. Normaal is nummer 1 weggelegd voor de regerende Belgisch kampioen.  Maar zoals we allemaal reeds weten, rijdt Freddy Loix dit jaar het Belgisch kampioenschap niet. Het startnummer 1 is hierdoor toegekend aan Kris Princen.

Net zoals vorig jaar kunnen piloten er voor kiezen om met een vast startnummer te rijden in het BRC. Voorlopig zijn er nog 4 piloten die een vast nummer kozen. Op de Huyndai i20 R5 van Guillaume Dilley vinden we het startnummer 2. Bert Cornelis, die de VW Polo S2000 inruilde voor een DS3 R5, rijdt met startnummer 5. Polle Geusens zal met nummer 8 op de deuren van de Ford Fiesta R5 zzn de start verschijnen.

Daarnaast koos ook Vincent Verschueren voor een vast nummer, namelijk 46. Vorig jaar reed Vincent reeds enkele malen met dit nummer. Bij sommige rallyfans deed dit ongewone nummer de wenkbrauwen fronsen. Ondertussen weet bijna iedereen waarom Vincent graag met nummer 46 rijdt. De ex-motoracer brengt hiermee hulde aan zijn groot idool Valentino Rossi, die van 46 een legendarisch startnummer maakte.

BRC
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X