In 1994 ging de legendarische journalist Paul Fraikin van start met zijn wekelijks rallymagazine Champions op de zender RTBf. Week na week werd de rallysport en de unieke sfeer en teamgeest er rond meer gewaardeerd door het publiek. Steeds meer toeschouwers gingen de rally’s ter plaatse bezoeken. Om de mensen te duiden op hun verantwoordelijkheid bij het kiezen van een plaats langs het parcours én een groepssfeer te creëren, startte Paul de club R(esponsible) R(ally) S(upporter) op. Iedereen die het charter ondertekende, werd meteen lid.

15003425_1761590314091570_7267634163696905902_o

Op het einde van het seizoen was er een grote bijeenkomst waarbij rallypiloten supporters meenamen op een aangepast circuit. Dat zorgde voor onvergetelijke belevenissen, zowel bij gelegenheidscorijders als bij toeschouwers. Alle ‘helden’ waren immers verzameld en stressloos bereikbaar en aanspreekbaar. Dat spectaculair feest droeg de naam Champion’s Day. Het vond plaats in Nijvel, Maasmechelen en ten slotte in Francorchamps en in 2006 telde de ‘RRS-beweging’ maar liefst 27.500 leden. Het programma werd afgevoerd van het scherm wegens bezuinigingen.

In 2016 heeft Paul Fraikin de draad weer opgepikt en brengt hij nu verslag en interviews van alle wereldkampioenschapsrally’s, maar ditmaal via Facebook. Een reden temeer dus om ook het seizoen weer te eindigen met een feest, omgedoopt tot Family Champion’s Day.

RT1
VAS

Er staan tachtig wagens geprogrammeerd, vele kampioenen van vroeger en nu bevestigden reeds hun aanwezigheid en deelname. Ook Thierry Neuville, ons absolute speerpunt in het wereldkampioenschap rally, en zijn corijder Nicolas Gilsoul zullen erbij zijn. Elke toeschouwer die zich op voorhand, via Facebook, of ter plaatse inschrijft als Responsible Rally Supporter maakt kans op een rit als gelegenheidscopiloot. Dat gebeurt via lottrekking.

Verdere info volgt op de Facebookpagina van Family Champion’s Day.

Het volstaat om de pagina te liken, zo wordt u fan en krijgt u alle nieuwsupdates. En terwijl u toch bezig bent, klik ook even op ‘evenement’ en ‘ik ga’, zo krijgen we al een idee van de publieke opkomst!

RT1
RallyTime animated
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X