Een mooi deelnemersveld. Leuk parcours. Mooi weer. Veel toeschouwers. Een spannende strijd. Het zijn allemaal factoren die mee bepalen of we van een geslaagde rally spreken of niet. Maar de belangrijkste factor voor elke organisator is de veiligheid. Ook Wouter Muylle draagt de veiligheid hoog in het vaandel. Met de Safety EVO als 0-wagen, voert hij een laatste controle uit, alvorens de deelnemers over het parcours rijden. En vanuit dat standpunt kan Wouter Muylle zeggen, de 16de Hemicuda Rally was een geslaagde editie.

naamloos-35

Dankzij het ED Rallyteam kan Wouter Muylle zich volledig focussen op zijn taak. Het opzetten van de service stand, de catering… alles wordt tot in de puntjes verzorgd door Eric D’hoop en zijn ED Rallyteam.

Zaterdagmiddag kwamen we aan op het serviceterrein en het ED rallyteam was al bezig met het opzetten van de servicestand,” vertelt Wouter Muylle. “We konden dadelijk de nieuwe en vernieuwde proeven gaan ontdekken. De verkenningen verliepen erg vlot. Hierdoor moesten we ons niet haasten om tijdig op de veiligheidsvergadering te zijn. Op de vergadering werd nog eens overlopen wat er van ons verlangd werd in de Hemicuda Rally. Na de vergadering was het weer genieten van de kookkunst van chef-kok Eric. De sfeer zat er goed in. Een beetje op aandringen van Freddy hebben we uiteindelijk het servicepark gesloten.

RallyTime animated
RT1

Na een korte nacht werd zondagmorgen de Safety EVO uit het gesloten wagenpark gehaald. We pakten het rustig aan omdat het 3 erg verschillende proeven waren. Alles zat erin verwerkt: snel, technisch, stofferig, vuil. De hele rally hebben we geen enkel probleem gehad. Tijdens de service werd de EVO altijd super gesoigneerd door Sil, Mike en Debbie. Thanks daarvoor.

Wanneer komt het publiek in de pers… inderdaad meestal wanneer de veiligheidsvoorschriften niet gevolgd worden. In het beste geval is het een toeschouwer die nog net een rallywagen kan ontwijken. Wanneer alles goed verloopt, hoor je er meestal niets over. Daarom wil Wouter Muylle het publiek bedanken.

Het publiek stond zoals het moest en dat mag zeker ook eens benadrukt worden. We hebben nergens moeten stoppen of een probleem moeten melden aan de dispatch. Het was voor ons dan ook een zeer geslaagde rally,” aldus Wouter Muylle. “Hierbij nog een dikke proficiat aan alle rallysupporters.  Ook een dikke merci aan mijn broer voor het lezen van de perfecte nota’s. En bedankt aan de talrijke supporters langs de weg.

Er volgt nu een kleine rustpauze. Eentje die we wel kunnen gebruiken. De rally’s volgden elkaar in hoog tempo op. De volgende rally waar we aan de start verschijnen is de 6 uren van Kortrijk,” besluit Wouter Muylle.

BRC
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X